Sep 25, 2010

kampus puncak alam

selamat datang ke uitm puncak alam...
best tau tempat ni.. cantik.. study pun kat puncak!(bukit).

orang kata, dari mata turun ke hati..tapi yang ini!
hehe lain pula ceritanya..dari kolej(bilik tidur),turun ke fakulti(dewan kuliah)

alkisah..















seusai solat subuh, sy memandang ke luar tingkap. masyaAllah...cantiknya ! mata sy tertancap ke arah celah2 bukit. (ni ke kerja sy lps subuh?). eh2 cpt2 tgk langit tu.. matahari terbit beb..kalau lah ada DSLR(mimpi je nk kamera mahal..)
em kat umah susah nak jumpa tempat mcm ni..udaranya yang nyaman..














err tapi..ups terkantoi plak..bebudak ni bukan nak kemas kasut!main lempar je..huhu malu sy d buatnya(cokin sy tak busuk ya..)..

 
meh masuk bilik..
ni keadaan dlm bilik kwn sy. (katil,almari n meja study)2org. msg2 siapkan asgment chempath untuk di hantar keesokannya..
ni kolej kediaman angsana! bersih dan cantik.. siap ada taman mainan tuh!hehe


 dari kolej, sy ke dewan angsana. kat sini ada gerai makan, surau n bilik study. ni la tmpat pljr2 di sini menunaikan solat fardhu jumaat n solat sunat jemaah yang lain.. ni tempt smntara sblum masjid di bina(fasa 2).

image ni mmg kosong, em pagi2 cm ni tak ada org lg..tapi jap lagi sy dn kwn2 yg lain akn mmenuhi meja tu. kat sini roti canai ang teh tarik tak hengat! baik punya...

 ni la dia dewannya..

ni pulak plaza sentral B (PSb), bersambung dgn 'stairs to heaven'

ni library tergantung fasa 1 puncak alam...

ni pula 'stairs to heaven' yg sy ckp kan td tuh..eh bukan la! ni 'tangga sihat'. sape naik confirm! kurus...hehe mimosa besar.

oh ni kat dalam DK 1..tgh dngr cermah 'bone marrow'. lambat bebeno penceramahnya..sempat budak2 ni posing.

 eh mana pergi semua orang ni?!(ups kenapa sy pula ada kat sini?) owh sungguh abnormal! jum beralih ke...














ha! ni pulak menara fsk 6..tinggi tak hengat! dari atas(kolej) turun ke bawah(fakulti) laju je..tapi dari bwh nak ke atas masyaAllah! mencungap di buatnya. kampus ni direka untuk pelajar bersenam setiap hari..(td kat ats pekena roti canai n teh tarik, jap lg da smpai bwh lapo balik..)

haha ni la dia CSI: NY.. eh silap! err nto le...

3 comments:

Secret Garden. said...

'Ridoma' ni pelajar perubatan ker?

Fariduddin El-Islam said...

teknology perubatan. more to machine n lab.

Haziq Yaacob said...

amik diploma ke degree di puncak alam?